A Bio-Plastic temple in the Polymer Valley

After developing a series of experiments with bio-plastic made from potato starch, glycerine and vinegar, Marilu Valente created a digital form-finding technique which uses the same principles as the elastic material. Below is a plan of the resulting building, a bio-polymer centre in the Polymer Valley in Thelford, U.K. We will be updating this post soon but wanted you to see how a complex three-dimensional Architecture can still be communicated through a beautiful 2D plan.

#PotatoStarchIsTheFuture

plan
Plan of the bio-plastic temple by Marilu Valente
Plan of the bio-plastic temple by Marilu Valente
Plan of the bio-plastic temple by Marilu Valente

One thought on “A Bio-Plastic temple in the Polymer Valley”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s